Åh nej, jag glömde hälla i smöret.

Idag bakar jag muffins för imorgon bär det av till Astrid Lindgrens värld. Det finns säkert god fika där men jag äter glutenfritt och många gånger slutar det med en sen länge färdiggjort chokladboll i plast med fabrikat som börjar på D. Inte nog med att den är full av raffinerat socker så innehåller den även palmolja som är en styggelse för naturen och för oss människor. Sambon var nere på Borneo för ett gäng år sedan och avvärkningarna som skulle bli palmoljefält samt redan befintliga fält var enorma, bussen körde i flera timmar rakt genom samma fält utan att de tog slut och allt djurliv var borta. Genom att göra aktiva val i våra liv här påverkar efterfrågan och i sin tur nyplanteringar av palmoljeträd.

När det gäller socker vill min kropp inte ha det, jag blir speedad och får svårare att sova så jag försöker hålla mitt sockerintag lågt. Denna gången är det vi som följer med barnbarnen till Vimmerby och de äter nästan aldrig något med socker så muffins med dadlar blir bra. Gjorde två sorter, en med chokad, blåbär, dadlar och svartabönor och en med olika glutenfria mjölsorter, blåbär och rå rörsocker. När näst sista plåten var i ungen insåg jag att 200g smör stod smält i kastrullen på spisen….åh nej, jag glömde hälla i smöret. Tur jag kan skratta åt mig själv och göra om och göra rätt, en plåt blev utan men de blev goda ändå.

Jag känner mig lite mör idag och har gjort det ett tag för jag har i tre veckor haft domningar i vänsterarmen och ut i tumme och pekfinger. Jag har stretchat, masserat, låtit sambon massera och varit på massage och triggerpunktsbehandling men inget har hjälpt ordentligt. När jag frågat kroppen varför den gör ont och domnar blir svaret att du går in i rädsla och inte står i din kraft, min syster sa att det har med jante och att inte ta din plats. Jag inser att så är fallet och försöker ömsint göra det samtidigt som jag i förrgår bokade tid till en osteopat. Igår var jag där och fick proffosionell hjälp där han använde flera olika tekniker för att släppa spända och blockerade muskler samt att jag fick övningar som jag ska göra flera gånger om dagen. Många människor jag möter har ofta smärta och molande i sina kroppar men jag blir fullkomligt galen och blir mentalt uttröttad av att inte ha en fullt fungerande smärtfri kropp. Nu dags för rehabövningar igen, ses en annan dag 🌞

#livet, #muffins, #glutenfritt, #palmolja

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *