40 dagars Kirtan Kriya och äntligen bra sömn

Jag åkte bil med en vän och berättade om mitt mående, om sömnbrist och om mina nätter med tre till fem vakna tillfällen varje natt och att jag då var vaken minst 30 minuter per gång. Att jag sov bra två till tre nätter /månad och att jag inte orkade ha det så mer.

För snart 29 år sedan föddes min andra son och han hade otroligt ont i magen och han grät och skrek tills han var 9 månader. På natten för att han skulle få ro att sova låg jag och putte honom på rumpan så hela hans kropp kom i gungning och den rörelsen det blev släppte hans magsmärta (han var mjölkprotein överkänslig visade det sig sen och han tålde inte ens min bröstmjölk). Dessa nio månader gav mig en sömnrubbning som har suttit kvar länge. Jag har väl en släng av Adhd så min energi har ändå alltid klarat sig oavsett åtta eller tre timmars sömn, speedar jag håller jag mig alltid vaken. Under alla år har jag provat kostomläggning, hypnos, stilla promenader, snabba promenader, te av olika slag mm mm men inget har hjälpt.

Åren gick och jag kom in i klimakteriet och fick vallningar och enorma svettningar både dag som natt. Jag vaknade och kände hur en blåsbälg tändes i bröstet, värmen strömmade ut i kroppen och speciellt i benen. Det kändes som om någon gjorde tusen nålar på mina fötter och ben och efter det öppnadet porerna och huden blev fuktig och blöt. Från början till slut så tog det ca fem minuter men det gjorde det inte lättre att somna om. Jag exprimenterade med kost, dryck, sovtider och motion för att hålla detta i schack men det fanns ingen lösning som höll i längden och funkade det så hjälpte det mot klimakteriebesvär men inte mitt sömnbortfall. Svettningarna försvann i perioder när jag åt Shatavari och Ashvangadha som är ayurvediska örtprepatat och det kändes som att få en glimt av himmelriket och nu för tiden har jag aldrig svettningar och vallningar.

Men så sitter vi där i bilen och jag berättar för Anette hur jag mår och hon utbrister: -Då måste vi köra en 40 dagars med Kirtan Kriya för det är helt fantastiskt för sömnen. Och så sätter de igång med Kirtan Kriya kl 5.00 varje morgon till ca 05.40. Vissa mornar i början visste jag knappt hur jag skulle komma ur sängen för jag var så galet trött men eftersom hon och Tony gick upp för min och andras skull och körde live så var der bara att föra der och så började jag märka förändring på min sömn. Jag började sova längre stunder, vaknade bara tre gånger på en natt och var inte vaken lika länge varje gång och jag började tänka att hon hade rätt.

Nu har de kört Kirta Kriya i 40 dagar och jag själv har kört i två dagar efter det och jag säger bara WOW!! Meditationen är magi. Jag sover varje natt, kanske vaknar som i natt för att gå upp och kissa men går och lägger mig och somnar direkt och detta händer natt efter natt, om och om igen. Jag kämpar inte för att gå upp på morgonen utan vaknar oftast innan klockan ringer 04.40. Jo visst går jag gärna och lägger mig halv tio för att jag är trött nen det gör inte något alls för åhhhh vad skönt det är att sova ordentligt. Trodde inte på Annettes ord men nu vet jag annat och som det känns nu kommer jag aldrig sluta med denna morgonrutin.

Andra positiva egenskaper är att jag har en helt annan mental uthållighet och jag klarar att göra saker även om de är tråkiga och lyckan av att slutföra ett projekt är fantastisk. Tror även jag är klarare i tanken med där är jag inte säker, min hjärna som spelar pingpongboll där inne är inte lätt att ha koll på men där känns det som det även hänger ihop med kosten och det får bli ett annat inlägg en anna dag.

#sömn #sömnrubbning #helamoderjord #kirtankriya #mediatation #klimakteriebesvär #vallningar #sovabra

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *